3 lucruri înțelese greșit despre masajul tantric

01/06/2022

Ce este bine de știut despre acest masaj tantric? Care sunt principalele lucruri înțelese greșit despre masajul tantric și ce este bine de menționat? Iată mai multe informații!

Despre masajul clasic am auzit cu toții, avem informații clare și probabil că l-am și încercat, însă atunci când vine vorba despre tantra, puține persoane știu ce înseamnă cu adevărat. Tantra are ca punct de plecare energia sexuală și își propune să aducă persoana mai aproape de sine, să se cunoască în profunzime și astfel să poată fi unite principiile masculine cu cele feminine. Este o modalitate prin care poate fi descoperită dimensiunea sacră a întâlnirii amoroase și pot vibra simultan conștiința, sufletul și corpul.

   Tantra este considerată o artă prin care sunt încurajate trăirea intensă a fiecărui moment, ca și cum ar fi ultimul, și experimentarea lucrurilor noi. Prin tantra învățăm să ne bucurăm de tot ce ne oferă viața, să trăim momentul prezent la maxim, ea este celebrarea vieții, atât cu bune, cât și cu rele. Este totodată și cultul naturii, în care toate aspectele sunt privite cu optimism, indiferent de ceea ce se întâmplă sau cum se întâmplă. Fiind o artă complexă și care nu este explorată de toți, poate fi înțeleasă greșit, motiv pentru care, în continuare vom menționa 3 dintre confuziile făcute cu trimitere la acest subiect.

   Masajul tantric nu este același lucru cu masajul erotic

   Acest masaj tantric este înțeles greșit de multe persoane, fiind adesea confundat cu masajul erotic. Masajul tantric nu implică relațiile intime și nu explorează sau stimulează plăcerile sexuale, asemeni celor erotice. Acesta dintâi are implicații mai profunde și se focusează pe îmbinarea ambelor laturi energetice, yin și yang. Stimularea energiei este cea care primează, fiind căutate modalități de unire a fluxurilor energetice. Yin este energia specifică relaxării, iar yang este cea senzuală, a cărei treceri prin corp este asociată cu electricitatea.

    Masajul tantric este potrivit și pentru cupluri

    În ciuda celor spuse de multe persoane, masajul tantric aduce o mulțime de beneficii în relația de cuplu. Pe lângă faptul că prin intermediul acestuia fiecare se redescoperă și trăiește experiențe noi, află lucruri despre propria persoană, este o metodă bună de a afla ce își dorește partenerul, o modalitate prin care pot fi rezolvate problemele din cuplu și întărită legătura dintre cei doi. Odată ce o persoană scapă de barierele pe care și le pune din dorința de a respecta regulile impuse de societate, reguli morale care nu îi permit să se exteriorizeze și să se prezinte în fața celorlalți așa cum este cu adevărat, va trăi diferit fiecare moment. Astfel, pentru a avea acces la universul lăuntric al celuilalt, este nevoie ca în noi înșine să nu mai existe blocaje, un bagaj emoțional stagnant, neconștientizat, neexplorat.

     Masajul tantric se bazează pe studiul circuitului energetic în corp

     Energia sexuală este considerată energia vieții, iar ea există pentru a circula liber prin căile energetice ale corpului, numite și meridiane energetice. Scopul acesteia este acela de a aduce sănătatea fizică și psihică și mai mult de atât, de a explica și demonstra ce este de fapt descărcarea prin orgasm. Rolul masajul tantric este acela de distribuire a stării de plăcere intensă în tot corpul, de explorare a euforiei, a bucuriei, a unor stări de fericire extatică. Cel care apelează la un astfel de masaj, este ghidat spre a intra în contact cu propria energie erotică, pe care mai întâi trebuie să o recunoască, urmând să o canalizeze prin voința proprie și prin concentrare. Prin această metodă este dobândit un nivel ridicat de conștientizare asupra corpului, încredere de sine și se activează, totodată, și capacitatea de recuperare a energiei disipate.

     Așadar, acest masaj tantric este o metodă potrivită persoanelor care vor să descopere cum să se bucure din plin de viață, să fructifice toate resursele cu scopul de a obține potențialul maxim al lor ca ființe umane.

Masajul tantric

Sexualitatea tantrică este o cale de autodescoperire și descoperire a partenerului, în același timp. Ne ajută să accesăm zone necunoscute din propria ființă. Învățăm să simțim o conexiune caldă și blândă la nivelul sufletului, al inimii, și în această energie profund susținătoare, luminile și umbrele lumii noastre interioare pot ieși la suprafață cu ușurință. În acest proces, simțim cum se regenerează legătura tainică cu noi înșine, cu ceilalți, cu lumea ca întreg. Totodată, percepem cu intensitate fluxul Vieții care curge prin noi.

Call Now Button