Cum să te pregătești pentru masajul tantric de cuplu?

26/05/2022

De ce masajul tantric este o alegere potrivită? Cum să te pregătești pentru acest masaj tantric în cuplu și ce este bine de știut? Iată mai multe informații!

Masajul tantric pare să fie un subiect destul de controversat, însă nu pentru ceea ce presupune el, ci pentru că multe persoane nu cunosc suficient de bine esența sa, nu știu ce implică și ce nu implică și astfel, nu pot conștientiza efectele benefice ale acestuia. O formă de masaj ce reprezintă întâlnirea dintre yin și yang, cuprinde tehnici speciale prin care ambele laturi energetice sunt utilizate. Yin este considerată și energia specifică relaxării, în timp ce yang este privită ca fiind energia senzuală.

  Acest masaj tantric nu implică relații intime, așa cum este considerat, și are un substrat mult mai profund, căutând să aducă echilibru, să unească fluxurile energetice. Deși acesta poate fi o modalitate de realizare a preludiului, în cadrul relației de cuplu, nu trebuie să fie confundat cu masajul erotic, ce explorează în mod intenționat plăcerile sexuale. Tantra este legată de energia erotică, însă masajul nu presupune ca tensiunea sexuală să fie amplificată în mod artificial și nici descărcarea prin orgasm.  

   Spre deosebire de mesajele clasice cu care suntem obișnuiți, adică cele la care mergem în centrele spa sau într-un cabinet, acesta implică fiecare zonă a corpului, incluzând zonele intime, dar cu toate acestea, nu este același lucru cu masajul erotic. Tehnica folosită pentru masajele tantrice are la bază energia sexuală pe care clientul o manifestă în momentele respective, scopul fiind acela de a obține controlul conștient și armonios al acestui tip de energie.

     Primul pas al experienței tantrice este atingerea sacră, cel ce oferă masajul fiind receptorul și catalizatorul energiei spirituale. Astfel, acesta se conectează la cealaltă persoană și îl conduce spre explorarea universului lăuntric. Un masaj tantric este o combinație de tehnici. Sunt folosite inițial tehnici de masaj clasic și note exotice precum cele regăsite în masajul thai, mișcări senzuale, nuditate, inspirația, dedicarea, empatia, activarea și modelarea energiei erotice. Scopul este cel de autocunoaștere, de conectare profundă cu sinele, dincolo de granițele personalității și individualității.

      Persoana care alege un astfel de masaj ajunge să descopere ce înseamnă cu adevărat sentimentul de intimitate umană, este cuprinsă de o energie liniștitoare, de compasiune, tandrețe, senzualitate, ce sunt trăite rar sau poate niciodată înainte de această experiență. Prin masajul tantric, energia sexuală este pusă în valoare ca fiind energia fundamentală a vieții și sunt susținute toate aspectele existenței.

     În salon, masajul poate fi realizat atât pentru femei, cât și pentru bărbați, sau în cuplu, dacă ambii parteneri sunt deschiși spre trăirea unui moment unic prin care să-și descopere propria persoană și în egală măsură, să se descopere unul pe celălalt. 

     Pentru inițierea în arta masajului tantric la începutul sesiunii de masaj sunt prezentate principiile și valorile erotismului tantric, a modalităților prin care poate fi experimentată intimitatea la un nivel mai profund decât cel pe care îl cunoaștem și valoarea atingerii conștiente. În cadrul mesajului de cuplu, partenerii pot fi deschiși cu maseuzele și maseurii în privința problemelor apărute în cuplu, a dificultăților pe care cei doi își doresc să le depășească, dar și despre acele aspecte asupra cărora vor să aducă îmbunătățiri și pe care vor să le aprofundeze.

Este recomandat ca la început masajul să fie făcut în camere separate, pentru ca nici unul dintre parteneri să nu fie distrași de celălalt, astfel încât să se poată concentra fiecare asupra întregului proces, asupra propriei existențe. Pentru un astfel de masaj partenerii au nevoie de o pregătire în prealabil, de o discuție deschisă despre scopul pe care îl au, despre problemele pe care vor să le amelioreze și chiar să le rezolve complet, în cele din urmă, să fie dispuși să prezinte răbdare și să-și îndrepte atenția asupra lor, pentru a reuși să aducă echilibru atât propriei persoane, cât și în cadrul cuplului.

Masajul tantric

Sexualitatea tantrică este o cale de autodescoperire și descoperire a partenerului, în același timp. Ne ajută să accesăm zone necunoscute din propria ființă. Învățăm să simțim o conexiune caldă și blândă la nivelul sufletului, al inimii, și în această energie profund susținătoare, luminile și umbrele lumii noastre interioare pot ieși la suprafață cu ușurință. În acest proces, simțim cum se regenerează legătura tainică cu noi înșine, cu ceilalți, cu lumea ca întreg. Totodată, percepem cu intensitate fluxul Vieții care curge prin noi.

Call Now Button