Masaj tantric, ce categorii există?

13/05/2022

Ce este bine de știut despre acest masaj tantric? Care sunt principalele categorii ale acestui masaj? Iată mai multe informații!

Să fii conectat cu tine și cu tot ce te înconjoară este o necesitate, o nevoie pe care cu toții o avem, chiar dacă poate nu realizăm acest lucru. Uneori suntem superficiali și ne îndreptăm atenția spre lucruri ce pot fi chiar nesemnificative, lucruri ce nu ne aduc beneficii și mai mult decât atât, ne fac să irosim momentele din viața noastră. Există și alte situații, în care suntem extrem de ocupați și nu ne putem lua gândul de la ce avem de făcut, suntem mereu prinși în programul nostru aglomerat și ajungem să ne îndepărtăm de noi. Însă oricare ar fi situația, avem nevoie de timp să ne regăsim, să ne redescoperim și să creăm o legătură strânsă cu tot ce ne înconjoară.

   Pentru aceasta este nevoie de un întreg proces și de o relaxare profundă, care să ne ajute la experimentarea unor noi trăiri. Masajul tantric este o tehnică bine cunoscută, dar despre care nu se vorbește prea des, fiind considerat încă un subiect tabu de foarte multe persoane.

  În ciuda anumitor credințe referitoare la acest tip de masaj, el vine cu numeroase beneficii și efecte curative în toate aspectele vieții. Poate fi inclusiv un element complementar a altor proceduri terapeutice, precum cele psihologice, spirituale sau sexuale. Ce este important de știut este că nu poate să țină locul unui proces medical sau psihoterapeutic.

   Rolul său este de aducere și păstrare a unui echilibru între minte, trup și suflet, nefiind orientat strict pe partea erotică sau sexuală. Ajută la aducerea stării de calm, dar și a plăcerii, putând fi dus foarte aproape de tehnicile de relaxare, tocmai pentru a fi de folos persoanelor care suferă de un nivel ridicat de anxietate și stres.

   Un domeniu ce are la bază energia vitală și cea sexuală, masajul tantric este ideal pentru persoanele cu o stare fizică și emoțională mai puțin bună, cu un nivel scăzut de concentrare, dar și cu probleme care se referă la disfuncții sexuale, precum lipsa libidoului, ori ejacularea precoce sau chiar impotența. Aducerea unui echilibru între cele trei elemente de bază, fizic, psihic și spiritual, atrage automat o stare mai bună pe toate planurile.

    Pentru a fi consistenți în ceea ce facem, pentru a aduce o perspectivă nouă asupra lucrurilor ce ne înconjoară și pentru a aduce îmbunătățiri inclusiv din punct de vedere al sănătății psihice și fizice, un astfel de masaj este de folos. Realizat pentru femei, bărbați, dar și special pentru cupluri, acest masaj tantric este perfect pentru acele persoane care vor experiența de explorare a propriei identități.

    Masajul pentru femei are ca scop descoperirea sexualității, a însemnătății sale, a formelor pe care le deține aceasta și a finalității. Lipsa dorinței sexuale, lipsa orgasmului, durerile în timpul actului sexual, vaginismul, care implică spasmele necontrolate ale vaginului ce determină o penetrare imposibilă, rigiditate și chiar barierele de asumare a identității feminine, sunt câteva dintre problemele pe care le rezolvă realizarea masajului tantric.

   În cazul bărbaților, avantajele constau în posibilitatea de a avea o viziune mai largă în ceea ce privește propria sexualitate și ce ar putea obține prin intermediul ei, fiind pe parcursul acestui masaj, în contact cu latura lor feminină.

   O sesiune de masaj cuprinde elemente de relaxare profundă, procedee de trezire, dinamizare și canalizare a energiei sexuale, stare meditativă de recunoștință și armonizarea centrilor energetici.

   Dar acest masaj tantric este recomandat, de asemenea, și pentru cuplurile care își doresc să descopere căile infinite de evoluție și cunoaștere care pornesc odată cu această experiență, pentru partenerii care sunt atrași de universul magic al tantrismului. Astfel, partenerii pot renunța la unele identificări, condiționări și așteptări, vor cunoaște și vor aprofunda sentimentele pe care le au față de propria persoană și față de jumătatea lor și vor avea perspective noi din care să privească și să trăiască evenimentele din viață.

Masajul tantric

Sexualitatea tantrică este o cale de autodescoperire și descoperire a partenerului, în același timp. Ne ajută să accesăm zone necunoscute din propria ființă. Învățăm să simțim o conexiune caldă și blândă la nivelul sufletului, al inimii, și în această energie profund susținătoare, luminile și umbrele lumii noastre interioare pot ieși la suprafață cu ușurință. În acest proces, simțim cum se regenerează legătura tainică cu noi înșine, cu ceilalți, cu lumea ca întreg. Totodată, percepem cu intensitate fluxul Vieții care curge prin noi.

Call Now Button