Atingerea

Ingredientul fundamental, care dă savoarea și nota specială, de unicitate formulei iTantric este atingerea pe deplin conștientă.

Ce este atingerea conștientă?

Ce este atingerea conștientă, te poți întreba. A atinge este ceva ce cu toții știm să facem. Insă modul cum o facem este foarte diferit: putem atinge banal, putem atinge cu intenția de a obține ceva (expresia ”a pune mâna”) sau putem atinge cu intenția de a oferi o senzație plăcută, de a oferi o parte din sufletul nostru, aducând atenție / conștiență, astfel încât cel masat să simtă că este atins până la nivelul sufletului.

Atingerea conștientă

Atingerea conștientă implică un grad de atenție din partea maseurului / maseuzei. Asupra reacțiilor, asupra gradului de deschidere emoțională, a respirației și a nivelului de trezire a energiei a persoanei masate.

Atingerea conștientă înseamnă să aduci conștiință și să dai sens trăirilor emoționale ale persoanei masate, să supraveghezi atent gradul său de trezire și deschidere pentru a conduce întotdeauna experiența senzorială într-un sens ascendent, înălțător.

Inspirația, sensibilitatea deosebită, controlul energiilor proprii și capacitatea de conectare a maseuzelor și maseurilor noștri la stările interioare ale oaspetelui prin atingerea conștientă transformă fiecare sesiune într-o experiență unică, atent personaliza, care depășește planul personal și accesează planul transpersonal.

Mâna care mângâie trezește senzualitatea, ascultă reacţiile pielii pe care o atinge. Îi simte abandonul, emoţia, plăcerea, mărturisirile sau anxietatea, în unele cazuri de suferințe și singurătate.

Treptat, ajungi să fii mai receptiv și să te concentrezi în special pe ceea ce simți în trup și în inimă, să identifici dintr-o mare confuză de trăiri, anumite stări, gânduri sau imagini ce ies treptat la suprafață.

Masajul tantric îmbină multiple elemente:

Tehnicile de masaj din faza pregătitoare, inspirate din masajele clasice

Notele exotice preluate din masajul thai

Mișcări senzuale și body masaj

Mișcări delicate pe punctele care alcătuiesc meridianele energetice

Activarea și modularea energiei erotice

Empatia, inspirația și dedicarea

Cu ce mă ajută atingerea conștientă în timpul unei sesiuni de masaj tantric?

Atingerea conștientă are multiple efecte benefice, atât asupra trupului, minții, dar și asupra sufletului. Poate te vei întreba cum poate atingerea să te influențeze în bine? Prin efectele pe care le vei simți ulterior în timpul, dar și dupa sesiunea de masaj. Te vei simți mai calm, mai relaxat, mintea ta nu va mai fi agitată, te vei simți acceptat, echilibrat și regenerat. O sesiune de masaj urmărește nu doar să îți răsfețe simțurile pe moment, ci să îți genereze o stare de bine ulterior, pe parcursul zilei. Te ajută de asemenea, să fii prezent în propriul corp, să fii atent la senzațiile pe care le simți, să le înțelegi și să aduci conștiență asupra lor.
Atingerea are valențe magice, dacă este realizată în mod conștient de către un maseur/maseuză competentă care are capacitatea de a te ghida, astfel încât să poți urmări cu atenția ta, mișcările pe care le realizează pe trupul tău nud.

”Doar din inimă poți atinge cerul” – Rumi

”Adesea subestimăm puterea unei atingeri” – Leo Buscaglia

”În absența atingerii, oamenii de toate vârstele se pot îmbolnăvi și pot să devină înfometați după atingere. Atingerea pare să fie la fel de esențială precum lumina soarelui” – Diane Ackerman

Call Now Button