Masajul tantric, cum aduce armonia dintre minte, trup și suflet?

07/10/2022

Cum poți obține armonia dintre minte, trup și suflet? Cum te poate ajuta acest masaj tantric în așa fel încât să îți fie bine și să beneficiezi de acele atingeri conștiente pentru recunoaștere? Iată mai multe informații!

Deși este considerat un subiect tabu de foarte multe persoane, realizarea unui masaj de tip tantric are beneficii nebănuite, despre care nu toată lumea cunoaște detalii. Termenul a apărut în India în urmă cu 6000 de ani și este folosit cu înțelesul de uniune, legătura, conexiune, atingere conștientă.

  Acest masaj tantric este ca o meditație realizată cu tact, în doi, și este preferată de acele persoane care au intrat într-o rutină a vieții sexuale. Echilibrul perfect care se crează între masculin și feminin este de tipul yin și yang, întuneric și lumina, spirit și fizic.

  Care este scopul acestui masaj? În urma acestuia se așteaptă o intensificare a senzațiilor spirituale și fizice, deschiderea centrilor energetici, a tuturor canalelor și meridianelor. În acest fel energia sexuală, care este reprezentata de sânge, poate să curgă liber, fără a exista niciun fel de blocaj în corp. Printre avantajele acestui masaj se află și faptul ca pot fi vindecate traumele emoționale vechi, rănile și organele sexuale se vor elibera.

  Acest masaj tantric nu este un masaj erotic, nu este despre sex și nu are ca scop experimentarea unui orgasm, este o modalitate de autocunoaștere, o călătorie în care are loc dezvoltarea personală, este o reîntoarcere la sine. Această călătorie interioară, către sine, este cel mai mare avantaj adus de masajul tantric individual, în timp ce masajul de cuplu aduce reconectarea cu partenerul. Însă pentru a putea produce efecte pozitive asupra relației dintre parteneri, este necesară înainte de toate, reconectarea și redeschiderea personală, tocmai pentru că nu poți să creezi o legătură cu jumatatea ta, dacă ești departe de tine însuți.

   Rolul acestui masaj tantric este acela de a ajuta pe fiecare în parte să se redescopere, pentru că trebuie să ne amintim cine suntem, să privim în interiorul nostru în profunzime, să ne cunoaștem ca ființe spirituale, să dăm la o parte acele valuri care parcă ne încețoșează percepția asupra realității despre propria persoană. Cei care aleg masajul tantric pot înțelege că sufletul are o parte tangibilă, și anume corpul, care este animat de această primă componentă.

  Masajul ne ajută să ne cunoaștem propriul corp și oferă un sentiment de relaxare profundă. Ajută în problemele de stres și anxietate, îmbunătățește starea psihică, fizică și emoțională, ajută la stimularea nevoilor sexuale, fiind util pentru impotență, lipsa libidoului si ejacularea precoce.

  Cu toate că mulți oameni consideră masajul tantric o modalitate de îmbunătățire pe plan sexual și erotic, acesta implică, de fapt, aducerea unui echilibru între minte, trup și suflet. Pentru combaterea anxietății și stresului, experții utilizează tehnici de relaxare mai eficiente, însă nu se opresc aici, căci scopul este acela de a ajunge și mai departe în plan mental.

   Astfel, starea de spirit este îmbunătățită, la fel și procesul de respirație, întrucât respirația este considerată secțiunea fundamentală din timpul masajului, fiind efectuate exerciții speciale care au o mare importanță.

   Transformă complet starea de spirit, produce relaxare și plăcere, îți dă senzația de bucurie, având capacitatea de a curăța mintea și oferindu-i totodată corpului posibilitatea de a se simți vibrant, ușor și curat. Crește nivelul de citozină, endorfină, serotonină, ajutând mintea să experimenteze sentimente de liniște și claritate.

   Așadar, acest masaj tantric are mai multe componente decât cea sexuală, așa cum este considerat, mergând mai departe, spre legătura cu planul spiritual, psihic și fizic. Ajută la eliminarea gândurilor negative, la o circulație mai bună a sângelui, care aduce beneficii organismului și la formarea unei punți de legătură între cele trei elemente principale asupra cărora lucrează.

   O experiență unică ce poate fi trăită și în cuplu, acest tip de masaj este spijinul tău pentru redescoperirea de sine și pentru găsirea unui echilibru.

Masajul tantric

Sexualitatea tantrică este o cale de autodescoperire și descoperire a partenerului, în același timp. Ne ajută să accesăm zone necunoscute din propria ființă. Învățăm să simțim o conexiune caldă și blândă la nivelul sufletului, al inimii, și în această energie profund susținătoare, luminile și umbrele lumii noastre interioare pot ieși la suprafață cu ușurință. În acest proces, simțim cum se regenerează legătura tainică cu noi înșine, cu ceilalți, cu lumea ca întreg. Totodată, percepem cu intensitate fluxul Vieții care curge prin noi.

Call Now Button