Masajul tantric, cum contribuie la conștientizarea sexualității?

25/05/2022

De ce este recomandat acest masaj tantric și cum te poate ajuta să-ți conștientizezi și cunoști sexualitatea? Care sunt beneficiile acestuia și ce este bine de știut? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

Tantra este un sistem spiritual care a pornit o adevărată controversă, fiind greu de înțeles de către persoanele care nu au testat metodele sale specifice. Cu toate că poate părea greu de crezut, tantra este o artă, un stil de viață, o cale spirituală, studiată în detaliu de-a lungul anilor. Dintre toate căile prin care ne putem dezvolta din punct de vedere spiritual, tantra este una foarte avansată și pornește de la ideea de expansiune a conștiinței. Tantra este considerată o cale a vieții, ajutând la cunoașterea de sine și la fructificarea tuturor resurselor cu scopul de a obține potențialul maxim al nostru ca ființe umane. Astfel, fiecare dintre noi poate învăța cum să se bucure din plin de viață, descoperind tot ce are aceasta de oferit, dar pentru o astfel de experiență este nevoie ca persoana să fie deschisă spre nou și necunoscut, să fie curioasă și dornică să învețe lucruri despre propria persoană și despre ce o înconjoară, să își dorească o schimbare și să aibă această inițiativă pentru a trece la fapte.

   Filosofia tantra este bazată pe ideea conform căreia, pentru a evolua ușor din punct de vedere spiritual, este necesară o trăire conștientă a sexualității care ajută în a putea avea o comunicare profundă și completă cu sinele. Experiența tantrică este bazată pe o atingere sacră, atingerea conștientă, oaspetele fiind implicat astfel, într-o călătorie de explorare a propriului univers lăuntric. Masajul tantric înseamnă o experiență unică și complexă, care implică atât tehnici inspirate din masajul clasic, acestea fiind ca o etapă pregătitoare, cât și notele exotice ale masajului thai. În plus, acest tip de masaj implică și partea de empatie, dedicarea si inspirația, activarea modulară a energiei erotice, mișcări senzuale și nuditate.

   Atingerea vine cu scopul de a da la o parte barierele pe care persoana și le pune, din dorința de respectare a condiționării sociale. În experiența tantrică, atingerea corpului are rolul de a ajuta oaspetele să nu își limiteze exprimarea ființei sale, a personalității și a dorințelor.

   Prin nuditate se înțelege expresia autentică a sufletului, curajul, vulnerabilitatea, dorința de a ne arăta așa cum suntem, fără sa ne ascundem de noi înșine sau de ceilalți. Aceasta reprezintă acceptarea propriei ființe și a stării generale pe care o avem, fiind primul pas în experiența tantrică. O astfel de alegere te ajută să elimini blocajele și identificările sau măștile egoului cu care te-ai obișnuit de-a lungul timpului, precum rolurile economice, sociale, religioase, culturale si cele care vizează identitatea de gen. În acest fel, fiecare persoană are ocazia să se cunoască în profunzime si să-și conștientizeze sexualitatea. Nu putem să ne bucurăm pe deplin de viață dacă trăim constant cu anumite limitări și avem nevoie de eliminarea apărărilor pentru a putea începe transformarea, deschiderea, trezirea și conștientizarea. Astfel, orice zid care a fost construit pentru a ne apăra de ce se află în exterior va fi dizolvat și vom putea comunica mai bine cu noi înșine și cu cei din jur.

   În spațiul vibrațional te vei simți în siguranță, este un loc unde nu există prejudecăți, așteptări sau presiuni, ci din contră, un loc în care creezi o conexiune caldă la nivelul sufletului, al inimii. Acest masaj tantric ajută la intrarea în contact cu sinele și cu propria energie erotică, la recunoașterea sa, pentru a putea fi canalizată prin voința proprie si prin concentrare. Cu ajutorul tantrei se obține o nouă forță, încredere si un nivel ridicat de conștientizare a corpului, este activată capacitatea de recuperare si centrare a energiei disipate haotic. În plus, prin metodele utilizate, crește potențialul afectiv-erotic și starea de armonie interioară, de pace, totul cu ajutorul capacității de conectare a maseuzelor și maseurilor.

Masajul tantric

Sexualitatea tantrică este o cale de autodescoperire și descoperire a partenerului, în același timp. Ne ajută să accesăm zone necunoscute din propria ființă. Învățăm să simțim o conexiune caldă și blândă la nivelul sufletului, al inimii, și în această energie profund susținătoare, luminile și umbrele lumii noastre interioare pot ieși la suprafață cu ușurință. În acest proces, simțim cum se regenerează legătura tainică cu noi înșine, cu ceilalți, cu lumea ca întreg. Totodată, percepem cu intensitate fluxul Vieții care curge prin noi.

Call Now Button