Masajul tantric, o experiență pe care nu trebuie să o ratezi

08/07/2022

De ce este considerat masajul tantric, o experiență unică?  Ce este bine de știut despre acest masaj tantric? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Masajul tantric, o experiență pe care nu trebuie să o ratezi

    Pe teritoriul Indian, tantra reprezintă o metodă de cunoaștere, utilă pentru dezvoltarea spirituală, fiind considerată o extindere a conștiinței. Cunoscută și sub numele de tantrism, ea face parte din cele mai străvechi căi spirituale indiene. Din punct de vedere istoric, tantra are o semnificație aparte, datorită influenței sale asupra tuturor religiilor mari din India, ce existau la începutul perioadei medievale. În prezent, cea mai puternică influență tantrică este regăsită în budismul tibetan și în marea parte a formelor de hindusism.

    Tantra a influențat și anumite metode de relaxare, existând astăzi un tip de masaj specific, denumit masaj tantric. Acesta este considerat un concept nou în saloanele de masaj erotic, prin faptul că propune altfel de experiențe de aprofundare a sexualității și senzualității, printr-o călătorie ghidată ce are ca rol principal, descoperirea universului lăuntric personal. Masajul este dedica atâta femeilor, cât și bărbaților, dar poate fi realizat și în cuplu, în funcție de preferințele fiecăruia. Ședințele sunt efectuate de maseuze și maseuri profesioniști care au capacitatea de a deschide drumul spre o lume necunoscută, mult prea puțin explorată, lumea interioară a fiecărei persoane. Erotismul tantric este o formă de împlinire spirituală, care ajută la descoperirea sexualității feminine și masculine.

    O experiență plină de avantaje și efecte curative asupra tuturor domeniilor de viață, masajul tantric are un mare potențial de vindecare și poate fi asociat cu alte tipuri de terapie, indiferent de tipul acestora, spirituale, psihologice sau sexuale, dar nu poate să substituie un proces psihoterapeutic sau unul medical. Trăirea conștientă a sexualității este considerată a fi cea mai accesibilă cale de evoluție spirituală, fiind utilă pentru a ajunge la comuniunea deplina cu sinele nostru. Ideea de bază a masajului tantric este aceea de a descoperi energia sexuală ca fiind energia dătătoare de viață, care susține potențialul creator și generator în toate domeniile. Este o modalitate prin care fiecare poate să trăiască starea de împlinire afectiv-erotică fără implicarea contactului intim propriu-zis.

   Ce aduce în plus masajul tantric, în comparație cu cel clasic?

    Masajul clasic este mai mult o metodă de relaxare, pe care cu toții am experimentat-o, și chiar dacă include anumite tehnici preluate din diverse zone ale lumii, rolul său rămâne același, Spre deosebire de acesta, masajul tantric se focusează pe descoperirea de sine, pe conectarea cu propria persoană, dar și cu partenerul, atunci când este realizat în cuplu. În timpul ședinței, persoana care apelează la acest tip de masaj simte cum o energie circulă liber prin întreg corpul, fiind formate noi legături și dizolvate acele bariere impuse. Ulterior, energia sexuală este transmutată, iar în timp ce se deplasează din zona sacrală, spre piept, se dezvoltă puterea de comunicare, curajul și pasiunea. Starea de afecțiune și compasiunea apar odată ce energia ajunge în centrul inimii, iar starea de relaxare începe atunci când ajunge la creier. Totodată, sunt trăite și stări modificate de conștiință, ușurință în exprimarea ideilor, luciditate și dezvoltarea ideilor creative.

 De ce nu trebuie să ratezi o astfel de experiență?

   Fiind o modalitate de conectare spirituală cu propria persoană, cu acele zone care nu au fost explorate încă, prin această experiență vei putea să te cunoști în profunzime, să descoperi ce se află în spatele conștiinței și a lucrurilor ascunse, ținute atât de bine sub control. Cu toții ne impunem bariere, atât din cauza faptului că ne temem de pierderea controlului, cât și din cauză că suntem nevoiți să jucăm în fiecare zi diverse roluri sociale, culturale, religioase, economice sau cele care sunt legate de identitatea de gen. La locul de muncă, acasă, ori în diverse situații sociale, încercăm să ne păstrăm o imagine bună, impecabilă și de cele mai multe ori respectăm reguli, care ne fac să nu mai fim în totalitate noi înșine. Prin acest masaj tantric putem explora și celelalte laturi ale noastre și avem ocazia să ne cunoaștem, să renunțăm la barierele pe care ni le impunem din dorința de a respecta reguli morale. 

Masajul tantric

Sexualitatea tantrică este o cale de autodescoperire și descoperire a partenerului, în același timp. Ne ajută să accesăm zone necunoscute din propria ființă. Învățăm să simțim o conexiune caldă și blândă la nivelul sufletului, al inimii, și în această energie profund susținătoare, luminile și umbrele lumii noastre interioare pot ieși la suprafață cu ușurință. În acest proces, simțim cum se regenerează legătura tainică cu noi înșine, cu ceilalți, cu lumea ca întreg. Totodată, percepem cu intensitate fluxul Vieții care curge prin noi.

Call Now Button